Productcategorieën
  • Geen producten in de winkelwagen.
CART Totaal:0.00
Duizenden Italianen vieren verjaardag van iconische scooter - City Tweewielers
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,theme-elision,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Blog

Duizenden Italianen vieren verjaardag van iconische scooter

  |   Scooter en Brommer nieuws   |   No comment

Tienduizenden Italianen gingen vandaag de weg op om de vijftigste verjaardag van de Vespa Primavera te vieren. De populaire scooter was in de jaren zestig en zeventig razend populair onder Italiaanse jongeren.

Vooral in de Toscaanse stad Pontedera was het een komen en gaan van Vespa’s en hun rijders:

Video afspelen

 01:01
‘De Vespa symboliseert vrijheid’

In 1968 rolden in Pontedera de eerste Primavera’s van de band. Voor het frame werd voor het eerst gebruikgemaakt van aan elkaar gelaste delen plaatstaal. Hierdoor kon de scooter snel en efficiënt geproduceerd worden en ontstond het herkenbare uiterlijk.

Jongeren werden daarnaast aangetrokken door de wendbaarheid en pittige motor van de nieuwe Vespa. De lichte scooters hadden een topsnelheid van meer dan 90 kilometer per uur. In 2013, 45 jaar na het origineel, bracht fabrikant Piaggio de eerste opvolger van de Vespa Primavera uit.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button