mail of bel 050 318 5566
✓ Laagste prijsgarantie ✓ Bezorging & service aan huis ✓ Grootste showroom

  Het straatbeeld van Groningen wordt sinds een tijdje mede gekleurd door groene elektrische scooters.

  Groene elektrische deelscooters Groningen

  Felyx biedt gedeelde elektrische scooters aan als een nieuw en ontwrichtend concept voor stedelijke mobiliteit. U kunt uw rit in 3 eenvoudige stappen starten. Gebruik de felyx-app om de dichtstbijzijnde e-scooter te lokaliseren, reserveren en activeren.

  Reactie Groningen Bereikbaar

  Bij Groningen Bereikbaar juichen ze de komst van e-scooters toe. ‘Het palet aan duurzame keuzes wordt alleen maar groter. Om in de stad een paar kilometer te verplaatsen is het een prima alternatief. We zien dat voor e-bikes veel belangstelling is, dus hier ook voor.

  We zijn heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. We kunnen na de zomer een goede inschatting maken. Nu door veel thuiswerken en beperkt gebruik van openbaar vervoer door de coronacrisis is het anders. Ieder alternatief gaat helpen om files te verminderen.’

   

  CEO Quinten Selhors

  CEO Quinten Selhorst van Felyx studeerde in Groningen. Hij dacht eind 2015 met zijn kompaan Maarten Poot na over wat ze konden doen aan steden die qua verkeer aan het dichtslibben zijn. Via het concept deelauto kwamen ze uit bij de deelscooter.

  ‘We hebben de eerste maanden van 2016 nagedacht en op 1 april het besluit genomen er voor te gaan. Onze banen opgezegd en in februari 2017 hadden we onze eerste financiering binnen. Een paar maanden later reden de eerste 108 e-scooters rond in Amsterdam’, zo vat Selhorst het ontstaan kort samen. Daarna volgden Rotterdam, Den Haag en Brussel.

  De ambitie van Felyx

  ‘De kunst is balans vinden tussen vraag en aanbod’, weet Selhorst. ‘Er moeten er niet te veel (stil-)staan, want dan kan een e-scooter een obstakel zijn in de openbare ruimte. Tegelijk moeten er voldoende beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat er altijd één beschikbaar is op loopafstand voor de klant.’

  Volgens Selhorst kan op basis van hun drie jaar aan ervaring in andere steden en hun diagnostische technologie een goede inschatting gemaakt worden om in heel korte tijd extra scooters bij te plaatsen of juist af te schalen als de situatie daar om vraagt.

  De ambitie van Felyx is eerst om een goede balans te vinden in het aantal e-scooters dat in Groningen nodig is. Om op termijn te kijken om dorpen als Paterswolde, Haren of Zuidhorn aan te laten haken, omdat veel forenzen van deelvervoer gebruik zouden kunnen maken.

  Artikel gebaseerd op:

  RTV Noord

  Oog TV

  Felyx

   

  crossmenu
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram